FOTO BOGDAN VODĂ. A fost inaugurat noul sediu de poliție

În comuna Bogdan Vodă a fost inaugurat oficial noul sediu al Secţiei 2 de Poliţie Rurală. Pe lângă reprezentanții primăriei, respectiv a edilului Anuța Enea-Bizău, la eveniment a fost prezent și prefectul Rudolf Stauder, alături de șeful IPJ Maramureș, Mihai Gherman. Postul de poliție a fost reabilitat din fondurile MAI, iar anveloparea acestei clădiri a fost realizată cu fonduri de la bugetul local.
”Era o clădire care a aparținut comunei, iar ulterior a fost preluată de către Ministerul de Interne. Vă dați seama că, această clădire fiind în centrul comunei, în primul rând contribuie și la aspectul centrului comunei, deoarece înainte se afla într-o avansată stare de degradare. Erau probleme cu instalațiile, care erau foarte vechi.
În al doilea rând, Secția 2 de Poliție Bogdan Vodă, tocmai pentru că nu avea un spațiu adecvat, funcționa în clădirea secției de la Dragomirești. În curând însă, Secția 2 va veni din Dragomirești în Bogdan Vodă și angajații se vor muta la etajul clădirii renovate.
Clădirea a fost inaugurată și s-a făcut recepția pe lucrare. Acum urmează să fie adus mobilierul care a fost și înainte și am înțeles că ni se va trimite și din Baia Mare ceva mobilier. Noi am asigurat, din fondurile bugetului local, anveloparea termică, deoarece finanțarea primită nu acoperea și acest aspect. Este vorba de o sumă de circa 50.000 lei”, a declarat Anuța Enea-Bizău, primarul comunei Bogdan Vodă
Prezent în comună, prefectul Rudolf Stauder, a dorit să vadă și cum evoluează lucrările la restul proiectelor aflate în derulare.
”Împreună cu doamna primar Anuța Enea-Bizău și cu doamna viceprimar Maria Cuciureanu, am vizitat șantierul viitoarei piețe tradiționale. Proiectul este finanțat de către Consiliul Județean Maramureș , în procent de 85%, iar restul de 15% de către Primăria Bogdan Vodă. În localitatea Bogdan Vodă, administrația locală lucrează intens și la modernizarea trotuarelor aflate în proximitatea Drumului Județean 186.
Am vizitat și satul Bocicoel, unde recent a fost modernizat căminul cultural, proiect în valoare de 500.000 euro, finanțat cu fonduri europene. Datorită viziunii și eforturilor constante, doamna primar Anuța Enea-Bizău a reușit transformarea comunei Bogdan Vodă într-o comunitate prosperă, care oferă condiții de trai mai bune cetățenilor. Felicitări doamnei primar și mult succes în implementarea viitoarelor proiecte!”, a transmis Rudolf Stauder.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA