FOTO RECEA. Primii copii, înscriși la centrul de terapii alternative

Ieri a fost inaugurat Centrul de terapii alternative Althera, care oferă copiilor cu dizabilități inclusiv servicii de terapie cu animale. Investiția este o premieră și la nivel național, centrul fiind singurul din țară de acest fel, a subliniat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
”Maramureșul oferă o nouă premieră pentru România! Primii copii cu nevoi speciale s-au înscris ieri la centrul de terapii alternative Althera din Maramureș, singurul astfel de spațiu din țară dedicat copiilor cu dizabilități. Emoțiile și bucuria au fost sentimentele care au pus stăpânire pe noi, oameni din administrație, medici, copii care beneficiază aici de terapii tradiționale, îmbinate cu cele alternative, dar și părinții lor. Mă bucur că am dat, încă o dată, un semnal puternic pe plan național și internațional de aici, din Maramureș. Fiecare membru al comunității contează, iar nevoile copiilor cu dizabilități sunt printre priorități.
Althera este situat în Recea, lângă Baia Mare. Oferă inclusiv terapie cu animale, care s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune abordări în susținerea și dezvoltarea copiilor și tinerilor cu dizabilități. Avem cai și câini, iar activitățile terapeutice cu aceștia se realizează în arena acoperită pe care am amenajat-o, pe lângă parcul senzorial. Primii căluți, Rita și Pinto sunt deja acasă aici, pregătiți să fie sprijin pentru copii.
Centrul este dotat și amenajat la cele mai înalte standarde pentru a oferi copiilor un cadru cât mai prietenos și potrivit. Althera funcționează în subordinea secției pentru sănătate mintală a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Aici există personal medical specializat pe psihologie, kinetoterapie și psihiatrie pediatrică, atât de necesar în terapiile copiilor cu nevoi speciale.
Althera este parte a proiectului transfrontalier ”Terapii alternative în Maramureș și Ivano-Frankivsk”, pe care Consiliul Județean Maramureș l-a realizat cu finanțare prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina. Investiția se ridică la 3,5 milioane euro”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
(Advertorial)
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA