FOTO SEXUL FRUMOS. Femeile din poliție, care fac cinste uniformei

Pentru că luna martie este luna Femeii și Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș are multe femei puternice, cu care să se mândrească, vă vom prezenta activitatea profesională a câtorva dintre ele. Astăzi, femeia polițist a devenit o normalitate și activează cu succes în toate domeniile, de la rutieră, la ordine publică, investigații criminale, îmbinând cu armonie viața profesională cu cea personală.

”Sperăm că experiența împărtășită de doamnele și domnișoarele polițiste, care și-au învins modestia și au acceptat să se prezinte în fața d-voastră, să inspire și alte adolescente aflate în căutarea unei profesii incitante, nu de puține ori stresante și plină de neprevăzut. Și pentru că de cele mai multe ori activitatea investigativă a poliției începe de la sesizarea cetățeanului, am ales să demarăm Campania “Femeia în uniforma de poliție” cu două dintre operatoarele 112, care preiau apelurile de urgență din competența Poliției Române. Agent șef de poliție Pop Eliza și agent principal de poliție Varga Spătar Camelia vorbesc la telefon cu zeci de oameni în fiecare zi, meseria lor fiind practic aceea de a salva viețile celor care se află în pericol.

* Povestiți-ne un pic parcursul dvs. profesional până la momentul 112. Eliza: Am absolvit Școala de Poliție „Septimiu Mureșanu” Cluj Napoca, promoția 2006 și timp de 17 ani am activat la Biroul Rutier Baia Mare. Lucrez la 112 de aproximativ doi ani și pentru că îmi place munca pe care o desfășor, mă văd și pe viitor lucrând în continuare aici. Camelia: Eu am absolvit Școala de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina în 2012, am fost repartizată inițial la I.P.J. Satu Mare și ulterior am ajuns acasă, la Biroul Centrul Operațional Maramureș”, precizează IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA