IONEL BOGDAN. YMCA România, o asociație etalon

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea  YMCA România, președintele CJ Maramureș Ionel Bogdan, a felicitat directorul  asociației, pentru activitatea depusă în ultimii ani, inclusiv pentru ajutorul acordat în criza refugiaților din Ucraina.
”Am oferit un buchet de flori albe, care semnifică speranța, în semn de mulțumire unui om care reprezintă o entitate ce oferă exact același lucru, speranță, prin toată activitatea sa: YMCA România. Speranță pentru tineri, speranță pentru refugiați, speranță pentru o societate mai unită și mai bună pentru toți. Acest om este Alina Pop, directorul executiv al YMCA Romania, federație care celebrează 20 de ani de la înființare și 105 ani de când YMCA acționează și în România, unde au pornit la drum sub înaltul patronaj al Reginei Maria.
Deloc întâmplător, ceremonia aniversară a avut loc la Palatul Administrativ al județului Maramureș. Locul în care, în 26 februarie 2022, ne-am reunit oameni din administrație, organizații neguvernamentale și voluntari pentru a pune la punct parteneriatul în sprijinul comunităților din Ucraina, al refugiaților. Toate proiectele pentru tineri sunt importante, însă ceea ce am realizat atunci, pentru cei care au fugit de război, inclusiv cu implicarea promptă a YMCA, a fost ceva ieșit din comun. Un efort uriaș, care ne-a unit, prin care am oferit, pe lângă speranță, un ajutor concret celor aflați în nevoie.
YMCA România reprezintă, însă, mai mult de atât. Este o organizație fanion prin toate demersurile și faptele concrete din ultimii 20 de ani. Multe asociații ar trebui să ia exemplul lor. Parteneriatul dintre administrația publică și ONG-uri este important și poate fi, așa cum s-a demonstrat în situațiile critice, definitoriu pentru multe persoane. Activitatea YMCA a făcut mereu diferența, atât în acțiunile de tineret, cât și în alte medii în care s-a implicat. Ca președinte al Consiliului Județean Maramureș, ca om și prieten, îi asigur în continuare de suportul meu necondiționat în proiecte, în toate inițiativele viitoare!
La eveniment, pe lângă reprezentați ai autorităților naționale, județene și locale, membri și parteneri ai YMCA România, reprezentați ai mediului de afaceri, am avut și câțiva oaspeți, a căror vizită ne onorează: Sanvee Madjri Carlos, secretarul general al Alianței Mondiale a YMCA; Juan Simoes Iglesias, secretarul general al Alianței Europene a YMCA; Marian Sitar, reprezentant al Agenției ONU pentru Refugiați; Victoria Trofimova, consultant YMCA Europe, din Ucraina și Dumitru Roibu, președintele YMCA Moldova, din Republica Moldova. Ceremonialul a culminat cu inaugurarea YMCA Hub, situat peste drum de Consiliul Judeţean, cum altfel decât prin plantarea unui copac”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
(Advertorial)
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA