FUNCȚII ÎN PERICOL? Continuă procesul privind anularea concursului de directori

Procesul pentru anularea primei sesiuni a concursului de directori și directori adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar organizat în Maramureș continuă să stârnească controverse, iar părțile implicate își pregătesc argumentele pentru noul termen stabilit în instanță, pe data de 21 martie.

Patru cadre didactice au contestat în urmă cu doi ani, în instanță, modul în care a fost organizat concursul, invocând proceduri viciate și solicitând anularea acestuia. Această acțiune legală pune în pericol pozițiile a 155 de directori și directori adjuncți din județ, care ar putea să își piardă funcțiile obținute prin concurs. Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Maramureș, secția a II-a civilă de contencios administrativ și fiscal, cu numărul 191/ 100/ 2022, având ca pârâți Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Ministerul Educației.

Concursul a fost organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, conform metodologiei elaborate de Ministerul Educației. În replică, Ministerul Educației a respins argumentele reclamanților, considerându-le neîntemeiate și lipsite de substanță.

Unul dintre directorii implicați în proces a declarat că situația este una ”fără precedent și jenantă”.

Mihai Pop, inspectorul școlar general, a exprimat speranța că justiția va fi înțeleaptă în acest caz și că, în caz contrar, vor fi găsite soluții pentru a evita afectarea activității colegilor: ”În 21 martie este un nou termen. Sper ca justiția să fie înțeleaptă în acest proces. Dacă, prin absurd, se întâmplă altceva, avem soluții pentru ca activitatea colegilor să nu fie afectată”.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica