FURT LEMNE BĂIUȚ. Polițist cercetat pentru luare de mită, în formă continuată

Un polițist din Băiuț este cercetat pentru luare de mită în formă continuată. Acesta ar fi primit în repetate rânduri suma de 650 lei și 50 de euro, de la o persoană care era direct implicată în exploatarea masei lemnoase din zonă. Polițistul a fost astăzi reținut pentru 24 de ore.

”În data de 27 mai 2024, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, în baza delegării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au pus în executare un mandat de aducere într-o cauză penală în care este vizat un agent de poliție din cadrul IPJ Maramureș – Postul de Poliție Comunală Băiuț, privind comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În fapt, din materialul de urmărire penală administrat, cauza instrumentată în baza sesizării SJA Maramureș, rezultă faptul că agentul de poliție ar fi pretins și primit în repetate rânduri suma totală de 650 de lei și 50 de euro, de la o persoană direct implicată în exploatarea nelegală de masă lemnoasă, nedispunând în schimb măsurile legale corespunzătoare.

Persoana în cauză a fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore, iar astăzi, 28 mai 2024, aceasta urmează să fie prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cauza a fost documentată cu sprijinul Serviciului Județean Anticorupție Satu Mare, Direcției Anchete și al Direcției de Operațiuni Speciale”, au precizat reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA