Gorghiu: Sălile de jocuri de noroc nu au ce să caute în apropierea școlilor și grădinițelor

Sălile de jocuri de noroc nu au ce să caute în apropierea școlilor, grădinițelor, locurilor de joacă pentru copii sau a parcurilor, afirmă vicepreședintele PNL Alina Gorghiu, care a semnat o propunere legislativă: „Pasivitatea nu este soluția”, scrie Mediafax.

„Sălile de jocuri de noroc nu au ce să caute în apropierea școlilor, grădinițelor, locurilor de joacă pentru copii sau a parcurilor. Mai bine prevenim decât să tratăm! Iar când subiectele sunt copiii și tinerii sau privesc siguranța, sănătatea și educația lor, nu e loc de compromis”, scrie pe Facebook Alina Gorghiu.

Ea precizează că a semnat o propunere legislativă în acest sens.

„Sper, să fie adoptată în Parlament cu celeritate. Mă refer la modificările OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc (L859/2022). Statisticile pentru România privind dependența de jocuri de noroc și pariuri sunt îngrijorătoare, iar fenomenul capătă amploare de la an la an. Pasivitatea nu este soluția. Avem nevoie de legi clare care să protejeze acest segment al populației extrem de vulnerabil. Nouă, celor din PNL, ne pasă și vom pune umărul la orice inițiativă care va ocroti copiii și tinerii români”, încheie Gorghiu.

mg
mg