GRIPA – Materiale informative pentru elevi

În școli au fost distribuite deja materiale informative prin care li se explică elevilor cum se pot proteja de gripă.

Acestea cuprind următoarele informații:

Igiena mâinilor

„Nu uita să te speli pe mâini timp de 20 de secunde cu apă și săpun: înainte și după masă, înainte și după manipularea alimentelor, după folosirea toaletei, după ce te joci în aer liber, după atingerea animalelor, după ce-ți sufli nasul, înainte și după ce ai fost în preajma unei persoane bolnave.”

Igiena tusei și a strănutului

„Virusul gripal, dar și alte tipuri de virusuri se răspândesc cu ușurință în aerul pe care îl respiram de la un simplu strănut sau tuse. Protejează-i pe cei din jur punând pliul cotului la gură sau strănutând/ tușind într-un șervețel, urmat de realizarea igienei mâinilor.”

Poartă masca de protecție sanitară

„Pentru a te proteja împotriva bolilor cu transmitere respiratorie, este recomandat portul măștii în spațiile aglomerate și/sau neventilate.”

Ce nu împarți cu prietenii

„Ai fost învățat de mic că este bine să împarți jucăriile, dar unele lucruri nu se împart! De exemplu: sticla cu apă, prosopul personal, balsamul de buze, batista, etc. Bacteriile și virusurile se pot transmite prin intermediul acestor obiecte de uz personal.”

Dacă te simți rău

„Se poate întâmpla ca starea ta de sănătate să se modifice pe parcursul zilei. Dacă tușești, strănuți, îți curge nasul sau respiri greu, anunță imediat profesorii sau părinții”

mg
mg