”Hercules”, și în vacanța mobilă

În luna februarie, de-a lungul vacanței școlare mobile, Ministerul Sportului va desfășura a treia ediție a Proiectului “HERCULES”, program destinat atragerii copiilor către sport, care oferă elevilor cu vârste între 6 și 15 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline. Obiectivul este de a deprinde copiii cu practicarea sportului și a-i aduce mai aproape de performanță.

““A treia ediție a Proiectului Hercules nu mai reprezintă o surpriză, ci o promisiune îndeplinită, după ce am obișnuit deja copiii cu oportunitatea de a face sport în vacanțele școlare. La edițiile anterioare am avut peste 11.500 de participanți la nivel național și sunt convins că perseverența este cheia succesului. Vom continua să oferim această deschidere în fiecare vacanță și să atragem tot mai mulți copii către sport. Este un proiect la care țin foarte mult și cred că el poate contribui la creșterea bazei de selecție și de performanță, dar și la o tânără generație mai activă și mai sănătoasă. Sportul școlar este un pilon important al Strategiei Naționale pentru Sport și îmi doresc să-l dezvoltăm în continuare”, a declarat Eduard Novak, ministrul Sportului.

Elevii vor petrece activ o săptămână de neuitat, în care distracția se va îmbina cu mișcarea și descoperirea tainelor mai multor discipline sportive: Tenis de masă, Taekwondo, Natație, Gimastică artistică și ritmică, Karate, Atletism, Box, Lupte Greco-romane, Mini Rugby, Natatie, Fotbal, Baschet, Orientare, Radio-orientare, Handbal, Șah, Dans sportiv, Judo, Schi, Hochei pe gheață, Kempo, Jiu-Jitsu, Darts, Volei, Scrimă, Natație și Handbal pentru copii cu nevoi speciale, Arte Marțiale, Patinaj, Tir cu arcul etc.

Lista acestor discipline diferă de la județ la județ, în raport cu resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local. Aceste informații, precum și cele privind antrenorii, locațiile de desfășurare a cursurilor și modalitățile de înscriere sunt disponibile pe platforma creată în acest scop, la adresa: www.proiectulhercules.ro.  

mg
mg