INCREDIBIL. Ucrainean cu probleme cardiace, salvat după nouă zile de rătăcire prin munți

O acțiune de căutare – salvare a SPJ Salvamont Maramureș a avut loc ieri în Munții Maramureșului, aproape de granița cu Ucraina.

”O comunicare primită de autorități ne-a informat despre faptul că aproape de vârf a fost văzut un cetățean ucrainean care acuza probleme medicale grave și care a transmis că are nevoie de ajutor de urgență”, a informat Salvamont Maramureș.

Cetățeanul ucrainean nu putea fi localizat având telefonul descărcat și nu se putea lua legătura cu el. Un echipaj al Salvamont Maramureș și o echipă a Poliției de Frontieră Poienile de Sub Munte din cadrul ITPF Sighetu Marmației s-au deplasat în acțiunea de căutare – salvare.

”Cetățeanul ucrainean a fost găsit. Are probleme cardiace (fiind sub tratament), este epuizat fizic, acesta spunând că se afla de mai bine de nouă zile prin munți și nu se poate deplasa”, a punctat Salvamont Maramureș.

Salvatorii montani l-au coborât până la baza muntelui unde a venit în sprijin și echipajul medical care l-a preluat și transportat la unitatea medicală cea mai apropiată.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica