INEDIT. Marea Carte a Madrigalului se lansează la Baia Mare

Pe 26 aprilie 2024, de la ora 12:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul din Baia Mare la lansarea noii ediții a volumului „Marea Carte a Madrigalului”, semnată de Mădălin Guruianu, ampla biografie ce surprinde cele mai importante momente din cei 61 de ani de existență ai ansamblului. Evenimentul se va desfășura în prezența autorului, în Sala Bogdan Vodă a Consiliului Județean Maramureș.

Volumul semnat de Mădălin Guruianu reprezintă un material biografic exhaustiv, documentat cu minuțiozitate, cu aproape 600 de pagini ce reunesc atât povestea maestrului Marin Constantin, cât și a creației miraculoase a acestuia, Corul Madrigal. Prima ediție a cărții a fost lansată la Festivalul Internațional de Carte Bookfest 2023, în cadrul programului aniversar MADRIGAL 60.

Evenimentul Corului Madrigal face parte din seria de recitaluri, concerte și lansări din cadrul proiectului Festival Madrigal la Baia Mare, desfășurate în perioada 15 – 28 aprilie 2024, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș (OMD MM), Institutul Național al Patrimoniului, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare – Bastionul Măcelarilor.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA