INVESTIGAȚII. Doi medici veterinari maramureșeni, suspectați că ar profesa pe baza unor diplome false

În urma unei investigații realizată de jurnaliștii de la Libertatea, reiese că doi medici veterinari din județul Maramureș , care practică această meserie în localitățile Rozavlea, respective Strâmtura,  ar fi obţinut atestatul de liberă practică, după ce au dovedit, cu diplome de licenţă, că au absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii Agrare de Stat din Republica Moldova, Chișinău. 

Însă, numele lor „nu se regăsesc nici în ordinele de înmatriculare şi absolvire, nici în registrul de eliberare a diplomelor studenţilor – din cadrul Universității Agrare de Stat din Moldova”, a precizat, la cererea Libertatea, prof. univ. Viorel Bostan, actualul rector al universităţii publice din Chișinău. Cu alte cuvinte aceste diplome ar putea fi false, susțin redactorii de la Libertatea.

La solicitarea Libertatea, Colegiul Medicilor Veterinari (CMV) din România a precizat că a făcut verificări şi s-a confirmat faptul că „diplomele de licenţă depuse de către D.G. şi S.M.I. în vederea exercitării profesiei de medic veterinar pe teritoriul României sunt false”.

(Credit foto: MedicHub)

GlasulMM
GlasulMM