IONEL BOGDAN VS DORU DĂNCUȘ. Iuliana Dragoș, motiv de scandal

Anunțul privind demararea concursului pentru ocuparea postului de director al Ansamblului Național Transilvania a stârnit, așa cum era de așteptat un val de reacții, atât din partea oamenilor de rând cât și din partea artiștilor care au avut de-a face cu acest ansamblu. Dacă unii considerau că funcția deținută de Iuliana Dragoș se datora doar faptului că era susținută politic și atât, alții sunt de părere că postul pe care l-a ocupat zeci de ani a fost unul bine meritat.

Astăzi, schimbarea din funcție a Iulianei Dragoș a fost subiect de discuție și-n cadrul ședinței de consiliu județean, liderul administrației județene, Ionel Bogdan, ținând să facă o serie de precizări după apariția în mediul online a unor ”atacuri”, din partea fostului soț al Iulianei, actualul viceprimar cu atribuții de primar al Băii Mari.

”În primul rând trebuie să spun tuturor că directorul Ansamblului Național Transilvania este evaluat anual, are un mandat semnat de către subsemnatul în anul 2021 până în luna ianuarie 2024, când i-am semnat o altă prelungire de mandat. Această evaluare este făcută de o comisie desemnată prin dispoziția președintelui consiliul județean, din aparatul propriu 2 persoane, din exterior încă 3 persoane, în special din instituțiile de cultură care nu au legătură cu Ansamblul Național Transilvania.

În data de 7 ianuarie i s-a cerut doamnei manager planul de management, care să fie evaluat, și nu a fost depus decât în luna februarie, după o a doua adresă pe care am trimis-o. Acest lucru nu afectează managementul ansamblului ci este doar o chestiune procedurală. De-al lungul timpului am susținut Ansamblul Național Transilvania în diferite momente și bugetul instituției a fost susținut din bugetul județului Maramureș, foarte consistent  în acești ani. Eu apreciez activitatea profesioniștilor și nu văd de unde atâtea discuții cu privire la această evaluare.

Doamna Iuliana Dragoș, fostă Dăncuș nu are de ce să-și facă griji, atâta timp cât ea este o profesionistă. Chiar dacă nu a întrunit punctajul necesar pentru a depune direct un alt plan de management sunt convins că poate să treacă prin filtrul unui alt concurs fără nicio problemă. Sau poate că depune contestație pe raportul de evaluare și pe notele obținute, și poate că 30 sau 40 de sutimi poate să-i câștige din reevaluare, și atunci nu mai este nicio problemă.

Sunt foarte mulți actori politici, care încearcă să arunce cu noroi. Poate c-au uitat cu ce se ocupau în trecut și cum gestionau fiecare eveniment din județ, cu comisioanele aferente și cu aceeași firmă de fiecare dată. Aici mă refer evident la interimarul de la Baia Mare, care pare că-și uită foarte repede trecutul și-și uită și certurile cu doamna Dăncuș, de dragul de a face voturi sau scandal public, sau de a arunca o umbră de îndoială asupra mea.

Mulți sunt stresați de faptul că aș putea candida la primăria Baia Mare și pot să-i înțeleg. Ce pot să spun cu siguranță este că eu voi susține profesioniștii, indiferent dacă mi-au plăcut sau nu. Dacă-mi doream să scap de o persoană sau alta puteam să o fac și mai repede. Nu am făcut-o pentru că nu am răfuieli personale”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA