LA MOISEI. Droguri găsite de polițiștii de frontieră din Vișeu

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frnttieră Vișeu de Sus au depistat în comuna Moisei un autoturism în care se aflau mai multe plicuri care conțineau droguri. În 18 octombrie, mașina în care se aflau cei trei bărbați a fost oprită pentru control de echipajul poliției de frontieră aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

„La volan se afla un cetățean român, în vârstă de 19 de ani, iar în calitate de pasageri alți doi cetățeni de 21, respectiv 33 de ani, toți trei domiciliați pe raza județului Maramureș. În urma verificărilor specifice efectuate asupra tinerilor și a autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în total trei plicuri de tip zip-lock, două aruncate pe partea carosabilă și unul pe podeaua din autoturism, ce conțineau o substanță albă cristalină, de aproximativ 2, 36 grame, posibil 3CMC.

Drept urmare, plicurile cu praf alb susceptibile a conţine substanță interzisă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. Tinerii au declarat că nu știu cum au ajuns pliculețele la ei în mașină.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, cumpărare sau deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu fără drept”, arată ITPF Sighetu Marmației.

Polițiștii de frontieră maramureșeni spun că substanța a fost ambalată, sigilată și transmisă către SCCO Maramureș, cercetările fiind continuate în baza delegărilor procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș existând suspiciunea săvârşirii unor fapte penale incriminate de Legea 143/2000.

Marcel ȘERBAN

dh
dh