LIGA 2 (ETAPA 8). ACS Fotbal Feminin Baia Mare a învins AFC Hermannstadt

Victorie superbă a echipei ACS Fotbal Feminin Baia Mare în fața formație AFC Hermannstadt, care are ca obiectiv promovarea în liga 1, iar înaintea acestui meci avea cel mai bun atac şi cea mai bună apărare din campionat (golaveraj de invidiat: 30-4 in 6 etape).

După o primă repriză destul de echilibrată, în care portarul oaspetelor a avut o serie de intervenții miraculoase, 0-0 la pauză, jucătoarele antrenate de Dani Lupuți au început să pună o presiune mai mare pe adversare şi în min. 58 Georgiana Marița a reuşit deschiderea scorului: 1-0. După alte 12 minute de dominare băimăreană, Dariana Szalay finalizează cu un şut frumos o fază în care apărarea oaspetelor a fost făcută „şah-mat”: 2-0 min. 70.  După doar 2 minute, la o fază care nu anunța nimic, arbitrul acordă destul de uşor o lovitură de la 11 metri pentru Hermannstadt şi scorul devine 2-1 (min. 72). Până la final, echipa gazdă ratează mai multe ocazii în urma unor scheme exersate la antrenamente astfel încât jocul se termină cu doar 2-1.

Fotbal Feminin Baia Mare: Florina Cosma – Cristina Rus, Lorena Puja, Camelia Daneliuc, Diana Butuza – Alexandra Buftea (căpitan), Larisa Olar, Andreea Gulin, Georgiana Marița – Anamaria Samok, Dariana Szalay.  Rezerve: Amelia Dumitraş – Maria Danciu, Cristina Maroşan, Georgiana Pâtcă,  Daria Asuajan. Antrenor: Dani Lupuți.

În ultima etapă din acest tur de campionat, echipa băimăreană va juca în deplasare la Athletic CS United Bihor, duminică 19 noiembrie de la ora 11:00.

Mihai ROMAN

 

cm
cm