LUCRĂRI DE MÂNTUIALĂ. Locatari de pe bd. Traian, inundați

Mai mulți cetățeni din Baia Mare s-au plâns de calitatea lucrărilor efectuate de o firmă care lucra la înlocuirea acoperișului blocului lor. Oamenii spun că, după ce vechea șarpantă a fost dată jos, locatarii de la ultimul etaj au fost inundați, deoarece nu au fost luate măsurile necesare de siguranță. Nemulțumirea lor a fost făcută publică de consilierul local Bogdan Gavra, pe pagina sa de Facebook.

”Pe bdul Traian la nr.27, o firmă de construcții a început lucrările de înlocuire a vechii șarpante fără a lua măsurile de siguranță necesare iar consecința este inundare locatarilor de la ultimul etaj. Cum este posibilă o asemenea neglijență și cine își asumă responsabilitatea pagubelor produse, inclusiv riscul de avariere a instalațiilor electrice?”, semnalează locatarii.

Consilierul local a venit și cu un răspuns la solicitările oamenilor:

”Există reglementări privind procedurile ce trebuie urmate la efectuarea lucrărilor de construcții, gen decopertarea unui imobil pentru înlocuirea șarpantei. Firma de construcții Conart Structuri SRL, sub supravegherea dirigintelui de șantier, trebuia să ia măsurile tehnice necesare pentru protejarea spațiilor de locuit din imobil astfel încât să nu fie afectate funcționalitatea utilităților, respectiv siguranța și calitatea vieții locatarilor.
Voi solicita Primăriei Baia Mare prin UIP să constate situația creată și să oblige constructorul la respectarea normelor și procedurilor de lucru iar pentru pagubele produse să se realizeze o evaluare/expertiză privind tipul și valoarea acestora. Voi înainta și o alta adresa către Executiv prin care voi solicita intervenția cu celeritatea a departamentului care supraveghează/monitorizează proiectul de reabilitate a imobilelor din Baia Mare”, a precizat Bogdan Gavra.
Ana-Maria HOJDA

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA