M-ȚII MARAMUREȘULUI. Ucrainean, căutat cu drona și binoclul cu termoviziune

Salvatorii montani anunță o nouă acțiune în M-ții Maramureșului pentru căutarea unui cetățean ucrainean de 38 ani a cărui dispariție a fost anunțată de soția acestuia.
”Bărbatul a plecat de acasă în data de 21 Martie și a anunțat că va suna acasă de îndată ce va ajunge în România, fapt care nu s-a mai întâmplat. Soția bărbatului care a sunat după 4 zile la 112 a pus la dispoziția echipelor de căutare – salvare traseele gândite și o locație unde bărbatul își făcuse planuri să ajungă. Acesta e echipat de iarnă, cu baterie de rezervă la telefon, cu încărcător extern, cu rucsac cu alimente și echipament de schimb.
Din păcate telefonul ucraineanului este închis. O echipă de salvatori montani împreună cu o echipa a Politiei de Frontieră a ITPF Sighetu Marmației au pornit spre coordonatele transmise de soția bărbatului. De menționat că în zona respectivă, aproape de frontieră, în urma ninsorilor abundente și a viscolului din ultimele 72 ore pe alocuri zăpadă măsoară peste 2 metri înălțime. Deplasarea salvatorilor se va face în condiții de iarnă autentică pe schi de tura cu echipamente specifice. Va fi folosită și drona din dotarea Salvamont Maramureș precum și binoclul cu termoviziune”, a precizat Dan Benga, managerul Salvamont Maramureș.
ACTUALIZARE:
”Cetateanul ucrainean a fost gasit in viata pe traseu, in coborare aproape la baza muntelui, acesta supravietuind celor 4 zile si nopti petrecute pe munte. Acesta va fi predat echipajului medical care va sosi in sprijin urmand ca ulterior sa fie preluat de autoritati. Salvatorii se regrupeaza si se vor reintoarce la baza dupa o misiune scurta dar efectuata cu succes”, transmit reprezentanții Salvamont Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA