MARAMUREȘ. A început ”sezonul” furturilor de biciclete

Utilizaţi întotdeauna sisteme antifurt pentru asigurarea bicicletei, recomandă polițiștii din Maramureș, în condițiile în care tot mai multe persoane iubitoare de mișcare apelează la acest mijloc de transport. În același timp însă, proprietarii de biciclete trebuie neapărat să-și lege bicicletele cu sisteme antifurt, pentru a nu fi victimele hoților. Din păcate, deja avem primele cazuri de ”dispariții” de biciclete. O tânără care și-a lăsat bicicleta în fața unui local din Seini, nu și-a mai găsit-o când a revenit.

”La data de 02 mai a.c., Poliția orașului Seini a fost sesizată cu privire la furtul unei biciclete. Primele verificări efectuate au relevat faptul că o tânără și-ar fi lăsat bicicleta neasigurată cu sistem antifurt, la locul special amenajat pentru biciclete din fața unui local public, iar când a revenit bicicleta dispăruse.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de furt în vederea identificării autorilor, recuperării prejudiciului și luării măsurilor legale. Pentru a nu deveni victime, poliţiştii recomandă ca bicicletele să fie depozitate doar în spaţii închise şi asigurate cu sisteme de siguranţă.

Nu lăsaţi bicicletele nesupravegheate în parcuri sau în afara magazinelor, pentru că reprezintă o ţintă uşoară pentru hoţi, care îşi pot asigura imediat scăparea, deplasându-se chiar cu obiectul infracţiunii – respectiv bicicleta în cauză. Asiguraţi blocarea roţilor cu lanţuri speciale şi alte sisteme de siguranţă. Nu depozitaţi bicicletele în zone neiluminate, în scări de bloc, mai ales dacă nu sunt prevăzute cu interfon. Păstraţi documentele de achiziţie şi alte date de identificare a bicicletelor”, recomandă oficialii IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA