MARAMUREȘ. Alina Gorghiu, ministrul justiției, anunță înființarea de centre pentru dependenții de droguri

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, este prezentă în aceste zile în Maramureș. În declarațiile de presă susținute în sala Bogdan Vodă din cadrul CJ Maramureș, aceasta a anunțat că se dorește înființarea a 8 centre pentru recuperarea dependenților de droguri, în cele 8 regiuni ale României. Unul dintre ele ar putea fi chiar în Maramureș, unde autoritățile și-au arătat toată deschiderea.

”Vreau să vă dau o veste bună, chiar ieri, a fost depusă o lege care prevede înființarea unor centre de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri. Înființarea lor se va face prin hotărâre de guvern în fiecare regiune din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Am avut un dialog cu Ionel Bogdan, pornind de la această lege, care sper să devină realitate undeva la începutul anului viitor: există disponibilitate din partea Consiliului Județean pentru ca unul din acele centre să fie construit în Maramureș.

Consumatorii nu trebuie să fie priviți ca infractori, sunt persoane care au nevoie de ajutor li trebuie să beneficieze de servicii din partea statului. Din păcate, la momentul acesta serviciile pe consumatori din partea statului român aproape că lipsesc cu desăvârșire”, a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

La rândul său, Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, a subliniat că și în județul nostru se fac eforturi pentru a combate consumul de droguri mai ales în rândul elevilor și al liceenilor.

”Vă reamintesc că, pe acest subiect CJ Maramureș a demarat deja activități esențiale. La nivelul ATOP s-a realizat o analiză amănunțită care ne-a ajutat să luăm deciziile care se impun și am demarat achiziția a patru Drug Testere care vor ajuta poliția să depisteze șoferii care au consumat substanțe halucinogene.

Cu asociația Artspot am demarat o acțiune la nivelul județului în care ne-am propus ca în primă etapă, să ajungem în 30 de școli din județ, în care actorii teatrului municipal dar și un  personaj real, vor discuta cu elevii și cu părinții, pentru a putea să le dea un exemplu despre ceea ce înseamnă cu adevărat consumul de droguri”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA