MARAMUREȘ. Controale în abatoare, supermarketuri și pensiuni

Sărbătorile de Paști bat la ușă, iar în această perioadă inspectorii DSVSA Maramureș au o activitate intensă de control atât în abatoare, cât și în supermarketuri sau unități de cazare. Și transportul de animale vii se află în această perioadă sub vizorul organelor de control, pentru ca totul să decurgă fără incidente neplăcute pentru clienți și turiști.

”În fiecare an noi avem controale tematice, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Noi încercăm ca în fiecare an să fie din ce în ce mai bine.

În paralel cu cele două puncte de sacrificare și comercializare a mieilor de la Baia Mare, avem în vedere și abatoarele de pe raza municipiului Baia Mare care vând carcase din speciile ovine și caprine, motiv pentru care vă spun că și acolo medicii veterinari își fac treaba. Tot în paralel efectuăm controale care vizează hipermarketuri, unități de depozit, piețe agroalimentare, control trafic – facem controale în trafic în această perioadă pentru a identifica animalele vii care sunt transportate dintr-o parte în alta sub aspectul legalității, documente de sănătate, etc. Mai efectuăm controalele în zonele rezidențiale unde vor avea loc activități de cazare cu restaurant, în special în zonele de agrement și pensiuni. Se verifică condițiile de igienă din spațiile de producție alimente și din depozite și trasabilitatea produselor de origine animală”, a declarat Vasile Pop, directorul adjunct al DSVSA Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA