METODA ACCIDENTUL. Un sibian s-a dat drept cine nu era. A fraierit și maramureșeni

Activitățile specifice desfășurate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare au dus la identificarea și arestarea preventivă a unui bărbat în vârstă de 56 de ani, din județul Sibiu, bănuit că ar fi făcut parte dintr-o grupare organizată specializată pe înșelăciuni săvârșite prin metoda „Accidentul”,  pe raza municipiului Baia Mare.
”Astfel, polițiștii de investigații criminale din Baia Mare, sprijiniți de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, au pus în executare o percheziție domiciliară în comuna Roșia, județul Sibiu, la domiciliul bărbatului. În urma percheziției, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor sume de bani, înscrisuri, bijuterii, telefoane mobile și alte mijloace materiale de probă care ar avea legătură cu activitatea infracțională documentată. Bărbatul este bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată. Asumându-și în mod nejustificat o anumită calitate, acesta ar fi indus în eroare persoanele vătămate, solicitându-le diferite sume de bani pe motiv că apropiații ar fi fost victimele unor accidente rutiere.
În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului. Acesta a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile pentru complicitate la infracțiunea de înșelăciune. În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru probarea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale.
Polițiștii maramureșeni recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute, sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident de circulație și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență! Dacă primiți o asemenea solicitare, sunați-vă ruda respectivă, solicitați cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliție sau de parchet unde s-ar afla aceasta și sunați pentru confirmarea celor relatate”, arată IPJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA