MARAMUREȘ. Noutăți privind plata transportului elevilor

În ultima ședință de colegiu județean s-a discutat despre situația elevilor din Maramureș. O problemă stringentă este legată de decontarea transportului școlarilor, iar în acest sens au fost făcute demersuri astfel încât să poată fi făcute plățile. De asemenea, pe parcursul lunii ianuarie vor fi premiați și olimpicii maramureșeni, care nu au putut fi răsplătiți pentru efortul lor la finele anului 2023, din cauza ordonanței de austeritate.

”Sunt câteva chestiuni care nu pot suferi amânare. În primul rând vorbim de transportul elevilor la nivelul județului Maramureș. După lungi discuții, negocieri, întâlniri pe care le-a coordonat vicepreședintele Doru Lazăr am am reușit să ajungem la un numitor comun astfel încât transportul elevilor să poată fi decontat de ISJ Maramureș, conform prevederilor legale.

Avem restanțe în special premierea excelenței în educația din Maramureș. Anul trecut, la finalul anului, nu am putut să premiem elevii olimpici, respectiv sportivii care au avut rezultate deosebite, am hotărât să facem acest lucru în luna ianuarie. Fac precizarea că nu am putut să facem această premiere deoarece a existat o ordonanță a guvernului care nu ne-a lăsat să o facem, deși Guvernul a făcut premiere în luna decembrie și tocmai pentru olimpici. Pentru Guvern se poate, pentru autoritățile publice nu s-a putut”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, în cadrul ședinței.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA