MARAMUREȘ. Nu scăpăm de cerșetori. Polițiștii și jandarmii au dat amenzi

Cerșetorii în Baia Mare sunt tot mai mulți, însă și poliția face tot mai multe controale pentru a-i depsita și sancționa pe cei care apelează la mila publicului. În ultimele zile, nu mai puți de 79 de sancțiuni au fost acordate de oamenii legii pentru apelare la mila publicului.

”Fapta de apelare, în mod repetat, la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte, este prevăzută și sancționată de Legea nr. 61 din 1991 Republicată, fiind un fenomen care constituie o preocupare permanentă a polițiștilor.
Astfel, în vederea diminuării și prevenirii comiterii unor astfel de fapte, efectivele de ordine publică ale Poliției Municipiului Baia Mare, cu sprijinul Poliției Locale și jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, au acționat atât în zilele de 17-18 februarie a.c., cât și dumninică, 25 februarie a.c., cu preponderență în zona aglomerărilor urbane, pentru constatarea unor abateri de acest gen. În perioadele menționate, polițiștii au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale pentru apelare la mila publicului”, arată oficialii IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA