MICI TALENTE. ”Corul Steluțelor” de la Colegiul de Arte, ”vedetă” pe Facebook

”Corul Steluțelor” de la Colegiul de Arte Baia Mare (director, prof. Ancuța Ramona Sabo și dir. adj., prof. Dorin Chereji), coordonat de prof. înv. primar Cristina Sanda Walter, se bucură de succes pe rețelele sociale. La mai puțin de o lună de la încărcarea unui videoclip pe Facebook, momentul susținut de elevii clasei pregătitoare B care formează ”Corul Steluțelor” a înregistrat peste 5.400 de vizualizări.

Reprezentația artistică a copiilor a fost postată pe Pagina de Facebook Cantus Mundi România, cel mai mare program de integrare socială prin muzică din țara noastră, cu prilejul zilei de 8 Martie.

”Pentru că muzica este la ea acasă și prin artă reușim să ne exprimăm și noi bucuria de zi cu zi, ne-am înscris în programul național ”Cantus Mundi”, primul program de integrare socială prin cântec coral din România. Astfel, am cântat și am încântat mamele de 8 Martie cu cântecul „Mama” la care au participat părinții clasei: textier și compozitor – Ionuț Roatiș, montaj – Flaviu Dan. Acest cântec se află pe platforma ”Cantus Mundi”, cu peste 5.400 de vizualizări. De asemenea, am cântat de ”Ora Pământului”, în 23 martie, alături de copiii de la Palatul Copiilor Baia Mare, coordonator prof. Carmen Augustin, dar și de alte coruri deosebite din județ, arătând și de această dată interesul pentru salvarea mediului. Mereu înconjurați de părinți și bunici inimoși și responsabili, am reușit să ne facem cunoscuți și pe postul de televiziune Maramureș TV, prin inspector Natalia Fornvald, realizator emisiune EduCultura”, a subliniat prof. înv. primar Cristina Sanda Walter.

În paralel, copiii din clasa pregătitoare B sunt implicați într-o serie de activități extrașcolare ce țin de: educație pentru arhitectură și mediu, pictură, protejarea mediului, dans, educație financiară, șah.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica