MITRU LEȘE a ieșit din… mocirla politicii românești (galerie foto)

Mitru Leșe, edilul orașului Tg. Lăpuș, e în funcție din 2004, adică de cinci mandate. Deci de 20 de ani. (Bine, la conferința de presă de miercuri, de la sediul PNL, a afirmat că are 24 de ani de administrație locală, dar a numărat și mandatul de viceprimar).

20 de ani e mult, mai ales că Mitru Leșe a ajuns la frumoasa vârstă de 68 de ani, iar partidul a considerat necesar că trebuie să se pensioneze. Însă leat cu Mitru Leșe mai sunt și alți primari: Ion Covaci (PSD), primarul din Sarasău; Emilian Pop (PSD), primarul din Săcălășeni; Pavel Octavian (PSD), primarul din Recea; Gheorghe Bohotici (PNL), primarul din Desești; Gavril Ropan (PNL), primarul din Coroieni; Ștefan Mihalca (PNL), primarul din Copalnic Mănăștur; Liviu Lazarciuc (PSD), primarul din Bocicoiu Mare; Ștefan Iuga (PSD), primarul din Săliștea de Sus – toți aleși, pentru prima dată, la alegerile din 2004, aflați în funcție și în prezent (și care nu dau semne că ar intenționa să se retragă).

Sigur, sunt primari în Maramureș, nu doar cu cinci, ci și cu șase și chiar șapte mandate, campionul absolut fiind Vasile Boitor (PSD), legendarul primar din Asuajul de Sus, ales pentru prima dată în 1992.

Foto: Arhiva Glasul (fotografiile datează de la finalul primului mandat)

GlasulMM
GlasulMM