MUZEUL SATULUI BAIA MARE. Atelier de olărit și tiroliană, de 1 Iunie

Copiii sunt invitați să-și serbeze ziua de 1 Iunie cu numeroase activități creative, la Muzeul Satului din Baia Mare. Astfel, printre altele, cei mici pot participa la ateliere de modelare a lutului sau de pictură. Nu va lipsi nici tiroliana, devenită deja o tradiție cu această ocazie.
”Vă așteptăm cu mic, cu mare, să sărbătorim cea mai frumoasă și veselă perioadă a vieții, să vă bucurați de activitățile pregătite special pentru voi și să umpleți ulițele satului de voie bună, zâmbete colorate și chiote molipsitoare. Copiii de toate vârstele, însoțiți de cei dragi, se vor putea bucura de numeroase activități pregătite special pentru această zi minunată.
Între orele 𝟏𝟏:𝟎𝟎-𝟏𝟕:𝟎𝟎, copiii sunt invitați să participe la ateliere de modelare a lutului, ateliere de instalații tradiționale, ateliere de pictură, podoabe și ceramică antică și ateliere de creație folosind elemente din natură. Pe lângă aceste ateliere, cei mici se vor putea bucura de tiroliană, covorul cu povești, jocurile copilăriei, momente artistice, dar și un târg cu produse pentru copii.
Vată de zahăr, înghețată, acadele cu miere și propolis, limonadă, clătite, ciocolată de casă și jucării lucrate manual sunt doar câteva dintre produsele care vor îndulci și vor aduce și mai multă bucurie în această zi specială. Pentru copii intrarea este 𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔𝐈𝐓𝐀̆, iar prețul unui bilet pentru însoțitori este de 𝟔 𝐥𝐞𝐢. Acesta include intrarea la eveniment și vizitarea pe exterior a obiectivelor de arhitectură tradițională din Muzeul Satului”, anunță conducerea Muzeului Satului Baia Mare.
Evenimentul este organizat de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, Serviciul Județean Salvamont Maramureș, Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare, Palatul Copiilor Baia Mare și Asociația Învățăm de la Natură step by step. În acest an evenimentul se desfășoară sub egida LunaMaramureșului.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA