ONCEȘTI. Asfaltările, apa și canalizarea sunt o necesitate, nu un lux

Comuna Oncești a devenit cunoscută la nivel național, în ultimii ani, grație interesului manifestat de vedetele din showbiz-ul românesc față de Casa de Petrecere a Moroșenilor. Între timp, mai precis din 2016, Matei Godja, inițiatorul acestui proiect, a devenit primarul comunei. Și a dovedit că moroșenii nu se remarcă doar prin petreceri, ci în primul rând printr-o muncă asiduă, susținută, prin care și-au construit adevărate palate. Dealtfel, primarul din Oncești are o vorbă: “Bunăstarea comunei vine cu bunăstarea fiecăruia dintre noi”.

Edilul Matei Godja: “Autoritatea locală este o simplă instituție, care, sigur, are rolul ei. Însă, dacă noi, cetățenii de rând, nu ne implicăm, nu se realizează nimic. Contribuția fiecăruia duce la bunăstarea comunei. O comunitate sau un popor se contruiește sau se distruge cu fiecare dintre noi. Așa cum noi de implicăm într-o societate, așa ea ne reprezintă”, spune primarul.

Dezvoltarea localității Oncești, o comună mică, dar cochetă, este vizibilă în ultimii ani. Matei Godja ne mărturisește: “E adevărat, mulți zic faptul că satul Oncești parcă a reînviat. Eu zic: satul Oncești și-a câștigat o mică parte din măreția de altădată. Pentru că Ținutul de sub Cetate, Varalia, cum s-a numit în perioada medievală, a fost cetate voievodală. De aici au plecat nobili, voievozi, episcopi, cardinali, mulți oameni importanți care au avut un cuvânt de spus în istoria națională”.

Proiectele administrației locale vizează aspecte concrete: asfaltări, apă, canalizare, pe motiv că “acestea nu sunt niște mofturi, ci sunt necesități, dacă vrem să fim în pas cu Europa”, spune Matei Godja.

GlasulMM
GlasulMM