PĂRINȚI DISPERAȚI. Minora din Sighet, căutată cu drona și de Salvamont

După ce ieri seară s-a dat alarma în cazul dispariției unei minore din Sighetul Marmației, astăzi au intrat și salvamontiștii din Maramureș în acțiune. Fata este căutată acum inclusiv cu drona, dar condițiile meteo sunt nefavorabile.

”Acțiune în derulare a SPJ Salvamont Maramureș în zona localității Sighetu Marmației, jud Maramureș pentru căutarea unei fete de 13 ani dispărută de la domiciliu încă de ieri. Zona de căutare , fără a avea prea multe informații în sprijin, este greu accesibila salvatorii fiind pregătiți să folosească echipamentele specifice din dotare pentru un acces sigur.

La acțiunea de căutare participă toate agențiile (ISU, Poliția Națională, Poliția de Frontieră și Jandarmeria). Vremea este dificilă, cu ploi torențiale și ceață reducând șansele ca să poată utiliza drona din dotare așa că salvatorii vor intra în teren pentru a scotoci la pas partea cu teren abrupt și acces dificil, loc în care se pare că ar fi fost zărită ieri persoana căutată”, a precizat Dan Benga, managerul Salvamont Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA