MARAMUREȘ. Pățania unei femei care a pierdut 36 de mii de euro

Să te strici de cap, nu alta. O femeie de 72 de ani din Maramureș a pierdut 36.000 de euro, după ce a fost victima unei înșelăciuni cunoscută drept ”Dosarul dumneavoastră a fost aprobat!”. Ieri, 13 mai, a fost o zi cu ghinion pentru această femeie, care s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, fiind victima unei infracțiuni de înșelăciune în mediul online.
„Primele verificări efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au relevat faptul că, dorind să obțină un împrumut pentru a nu pierde obânda depozitelor pe care le avea, ar fi conferit credibilitate mesajelor unei persoane despre care credea că o cunoaște, care și-a însușit calitatea de  expert financiar. În schimb, în spatele acestor mesaje transmise pe o rețea de socializare, se afla o altă persoană, care ar fi determinat-o să instaleze pe telefonul mobil o aplicație de control la distanță. La scurt timp și-a dat seama că i-au fost desființate trei depozite, prejudiciul fiind de aproximativ 36.500 euro.
În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în mediul online. Internetul a fost inundat de oferte care promit câștiguri imediate și substanțiale, cu un efort minim. Multe dintre acestea au ca bază folosirea în mod nelegitim a imaginilor unor personalități cunoscute și a unor companii, prin care utilizatorii sunt induși în eroare”, arată polițiștii maramureșeni.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA