PENITENCIARUL BAIA MARE. Mai mulți deținuți au participat la o competiție sportivă

La sala de forță Olimpiu Făt Gym din Baia Sprie a avut loc competiția sportivă “bench press” unde au participat 7 persoane private de libertate din regim semideschis.

În cadrul evenimentului, concurenții și-au măsurat rezistența fizică, fiecare având de împins din poziția culcat orizontal o greutate echivalentă cu propria masă corporală, fiind declarat câștigător cel care a realizat cele mai multe repetări.

„Activitățile de acest gen, desfășurate în comunitate, vin să completeze unul dintre obiectivele primordiale ale instituției penitenciare, respectiv sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor private de libertate.
Evenimentul a fost un exemplu concret al modului în care sportul poate contribui la recuperarea și reeducarea deținuților, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile și de a-și construi încrederea în sine.
Mulțumim pe această cale colaboratorului nostru, OlimpiuFăt, un maramureșean de excepție, cu performanțe care au pus România pe harta sportului mondial. În palmaresul acestuia la Skandenberg amintim 47 de titluri de campion național, 3 titluri de vicecampion mondial, 4 titluri de campion european și 3 titluri de campion mondial”, informează reprezentanții Penitenciarului Baia Mare.

cm
cm