PERCHEZIȚII. Descinderi ale mascaților în Maramureș

Procurorii DIICOT, Poliția Română și Poliția de Frontieră, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează în dimineața zilei de 25 mai, 58 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupuri infracționale organizate, specializate în trafic de droguri de risc și mare risc, precum și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv.

„De asemenea, sunt vizate și cauze ce au ca obiect traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile și criminalitatea informatică. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de peste 300 de mandate de percheziție domiciliară și aproximativ 300 de mandate de aducere.
Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate, începând cu anul 2018, la nivelul DIICOT și relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de droguri, trafic de persoane și de minori și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, în efortul de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional”, precizează DIICOT.

Procurorii mai spun că perchezițiile efectuate la această dată au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată și a altor persoane implicate în activități infracționale asociate criminalității organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

Marcel ȘERBAN

dh
dh