PERICOL ACCIDENTE. Primarul comunei Recea vrea mai multă poliție, la intrarea în Baia Mare

În cadrul ultimei ședințe de colegiu prefectural, primarul comunei Recea, Pavel Octavian, a solicitat conducerii IPJ Maramureș o mai mare prezență a polițiștilor rutieri în intervalul 7.00-8.00 dimineața, pentru a sistematiza circulația la intrarea în Baia Mare. Pe ruta alternativă de intrare în municipiul reședință de județ, paralel cu drumul european, se circulă cu viteze foarte mari, atrage atenția edilul.

”Aș dori să ne acordați sprijinul mult mai mare, în sensul că aș dori dimineața de la 7 la 8 dacă nu se poate în fiecare zi, măcar aleatoriu, să fie prezent un echipaj al poliției rutiere cu radar, pentru a putea descuraja șoferii care circulă cu viteză. Nu avem o problemă că se circulă pe strada Ulița Mare din Recea, problema este că circulă cu viteză și există foarte mare pericolul de accidente. În aproximativ o oră de la 7 până la 8, circulă peste 300 de mașini pe acel tronson de drum.

Sunt multe accidente, dar pe drumul european și ca atare vin cu solicitarea ca postul de poliție din Recea să fie de sine stătător, ba mai mult să fie suplimentat cu personal. Activitatea poliției comunale este în tandem cu poliția locală .Practic și noi primăria asigurăm câte un polițist local 24 din 24 care sunt prezenți cu poliția națională”, a declarat Pavel Octavian, primarul comunei Recea.

Comisarul șef de poliție, Constantin Ilea, a precizat că lipsa de personal nu-i permite plasarea unei echipaj de poliție în zonă, dar că sunt și alte soluții pentru a obliga șoferii să reducă viteza.

”În ce privește partea de circulație și solicitarea unei prezențe mai intense în Recea între 7 și 8 dimineața. După cum ați observat, în urma deficitului de personal ne concertăm acțiunile pe care le desfășarăm în funcție de priorități, în urma unor analize pe care le face punctual. Prioritatea numărul unu este reducere accidentelor grave, care au ca urmare decesul unor persoane. Dacă din analiza pe care o facem, rezultă că pe raza comunei Recea nu s-au produs accidente și nu avem probleme între 7 și 8 dimineața, dar avem probleme în Borșa, atunci eu o să fiu prezent în Borșa, două-trei săptămâni, până reducem cauza de accidente.

Putem veni cu o sistematizare, ca să reducem viteza. O să evaluăm și o să venim punctual cu soluții, cred că știu strada de care vorbiți. Cât privește postul de poliție, vă pot spune că suntem într-un proces amplu de reorganizare, iar în cursul anului viitor, o să beneficiem de o reorganizare a activităților desfășurate inclusiv în zona rurală”, a declarat Constantin Ilea, împuternicit comisar șef de poliție al IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

 

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA