PODUL PESTE TISA. Gradul de execuție depășește 25%

La Sighetu Marmației, a avut ieri o întâlnire de lucru cu reprezentanți din partea Ministerului Transporturilor, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cu delegația ucraineană, constructorul și proiectantul, pe tema construcției noului pod peste Tisa, la care a participat și Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
”Lucrările avansează în ritm alert pe malul românesc, unde gradul de execuție e de peste 25%. Discuțiile s-au axat pe consolidarea colaborării cu autoritățile ucrainene, pentru a asigura implementarea cu succes a acestui proiect și, totodată, demararea lucrărilor și pe malul ucrainean. Am primit asigurare din partea autorităților ucrainene cu privire la obținerea cât mai rapidă a autorizației de construire necesară pentru demararea lucrărilor pe malul ucrainean al podului transfrontalier.
Am mers, de asemenea, și pe șantierul podului peste Tisa, pentru a vedea în teren cum evoluează lucrările.
Acest proiect, de o importanță majoră pentru Maramureș și Transcarpatia, este așteptat de maramureșeni de peste 20 de ani, iar odată finalizat va avea o contribuție majoră în dezvoltarea economică a celor două regiuni. Mulțumesc domnului Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România, doamnei Cristina Amărăzeanu, șef Departament Obținere Finanțări Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, reprezentanților din Ministerul Transporturilor și CNAIR, colegilor din cadrul Consiliului Județean Maramureș, reprezentanților autorităților ucrainene și tuturor instituțiilor implicate în implementarea acestui proiect de infrastructură”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA