Angajări masive la un spital din Maramureș. Pacienții cer medici reumatologi, alergologi sau nefrologi

Spitalul Municipal Sighetu Marmației a anunțat recent scoaterea la concurs a mai multor posturi de medici, fiind nevoie mare de medici la acest spital. Sighetenii însă atrag atenția că mai este nevoie de aducerea unor medici de anumite specializări, pentru a nu mai fi nevoiți pacienții să vină în Baia Mare, lucru care necesită timp, dar și bani.

Așadar, conducerea unității spitalicești a anunțat că scoate la concurs posturi de medici cu norma întreagă și pe perioada nedeterminata și anume un post de medic specialist pneumolog, un post de medic specialist neurolog, două posturi de medic specialist radiologie și Imagistica medicală, un post de medic specialist neonatolog, două posturi de medic specialist pediatru, un post de medic rezident ultimul an pediatru, un post de medic specialist boli Infecțioase, un post de medic specialist ortoped, patru posturi de medic specialist psihiatru, un post de medic specialist ATI, un post de medic specialist epidemiolog, un post de medic specialist reabilitare medicală, două posturi de medic specialist medicină de urgență, un post de medic primar medicina de urgență, un post de medic specialist oftalmolog și un post de medic specialist diabetolog.

Depunerea dosarelor se va face până în data de 26.03.2024 la Serviciul RUNOS ! Unii au cerut aducerea unor medici cu specializarea Reumatologie sau Alergologie. Alții au cerut un medic de medicina muncii, iar răspunsul celor de la Spitalul Municipal Sighetu Marmației a fost : „Suntem în discuții destul de avansate cu Casa de Pensii privind reactivarea Cabinetului de Expertiză a Capacității de Muncă și, dacă totul decurge normal, la începutul anului viitor o să avem și un astfel de doctor!”

„Ne dorim să aducem și un medic nefrolog! Este puțin mai complicat deoarece deocamdată nu avem în structura spitalului poziția de medic nefrolog aprobată de Ministerul Sănătății, dar în momentul în care o să găsim un astfel de medic o sa facem demersurile necesare!”, a mai arătat Spitalul Municipal Sighet.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA