”PRĂPĂD” PE ȘOSELE DIN JUDEȚ. Polițiștii au amendat mii de șoferi, dar și pasageri

Peste 14.000 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii rutieri în primele cinci luni din acest an. În vizorul oamenilor legii nu au intrat doar șoferii, ci și pasagerii care nu purtau centura de siguranță. De asemenea, și familiile cu copii mici, care nu-și transportau micuții în scaunele speciale create în acest scop.

”Respectarea legislației rutiere este obligatorie de către toți participanții la trafic, indiferent că circulați în calitate de conducători de autoturisme, pietoni, bicicliști sau motocicliști! Polițiștii maramureșeni acționează zilnic pe drumurile publice pentru depistarea și scoaterea din trafic a celor care încalcă legislația rutieră prin diferite abateri care aduc atingere la buna desfășurare a traficului.
În primele cinci luni ale anului, polițiștii au aplicat 14.008 de sancțiuni contravenționale, săvârșite de conducătorii auto care nu au respectat prevederile O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice. Aparatele radar din dotarea autospecialelor, precum și sistemele automate au înregistrat peste 6.000 de șoferi care nu au respectat viteza legală admisă, fiind luate măsurile legale în acest sens. De asemenea, verificările și controalele efectuate de polițiști au impus tragerea la răspundere contravențională a 2.060 de conducători auto și pasageri care nu aveau cuplată centura de siguranță și nu utilizau dispozitivele de retenție pentru minori”, spun oficialii IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA