PRECIZĂRI SLI. Greva profesorilor și contractele de muncă

Suspendarea contractelor individuale de muncă ale profesorilor pe perioada grevei generale nu poate fi operată în Revisal, decât după încheierea acțiunii de protest, anunță responsabilii SLI Maramureș. Mai mult decât atât, directorul nu poate opera în Revisal.

Într-un punct de vedere emis de SLI Maramureș, sindicaliștii menționează că, în fiecare unitate de învățământ există o persoană, de regulă contabilul sau secretarul care este responsabilă conform fișei postului, de a opera modificări în Revisal.

”Nu sunt în măsură nici directorul școlii, nici altă persoană, nici legal, nici tehnic, să facă aceste operații așa cum îndeamnă inspectorul general al ISJ MM. În unitățile de învățământ unde persoana responsabilă cu Revisal este în grevă sau într-o altă situație de inactivitate, nu se pot face înregistrări în Revisal, decât după revenirea în activitate a persoane responsabile în acest sens.

Întrucât situația participanților la grevă se modifică în timp real și nu se poate identifica cât timp un angajat va participa la grevă (există situații în care renunță la grevă pentru o zi), nu există posibilitatea de a opera corect și real suspendarea contractului individual de muncă pe perioada grevei, decât după încetarea acesteia”, arată responsabilii SLI Maramureș.

Persoanele care încalcă legea în acest sens, riscă amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA