PRIMARUL VASILE MÎRZA: Mai multe tronsoane de drum din Rozavlea vor fi asfaltate

În ultimii ani, autoritățile locale din județul Maramureș au întocmit numeroase proiecte pe care le-au depus spre finanțare din fonduri guvernamentale. Din acest motiv, multe localități s-au aflat în șantier. Localnicii nu au acuzat disconfortul, apreciind faptul că lucrurile se mișcă. În comuna Rozavlea, se vor asfalta tronsoane de drumuri, se va extinde rețeaua de apă și canalizare și se va reabilita termic grădinița.

Vasile Mîrza, primarul comunei Rozavlea: “Unul dintre proiectele noastre prioritare îl reprezintă continuarea lucrărilor de amenajare a trotuarelor, de-a lungul intregii localitati. Vom demara lucrari de acest gen și în Șesu Mănăstirii, unde intenționăm să cream un coridor liber de circulație pietonală către sala de mese și biserica din Șesu Mănăstirii.

Pe lista de proiecte eligibile figurează și reabilitarea termică a grădiniței din centru, cu finanțare prin programul Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Aici se așteaptă definitivarea proiectului tehnic și declanșarea formalitătilor pentru achiziția publică a lucrărilor.

La fel, în vizor avem și realizarea rețelei de apa-canal în satul Sâlța, prin finanțare AFM, un obiectiv foarte important pentru noi.

Cel mai proxim proiect este însă asfaltarea tronsoanelor de drumuri care își asteaptă covorul asfaltic: Șesu din Sus, Valea Spinului, Terti, Humana și conexiunea cu podul de peste Iza, din zona La Râureni”.

GlasulMM
GlasulMM