Programul liturgic al Preasfințitului Părinte Episcop Iustin și al Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul la Praznicul Nașterii Domnului

Astăzi, 24 decembrie, de la ora 17 (Ajunul Crăciunului), la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” Baia Mare, se va săvârși Slujba Pavecerniței Mari unită cu Litia. După aceasta, începând cu ora 18, conform tradiției, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin va primi la Reședința Episcopală corurile de colindători ale parohiilor din municipiu.

Tot astăzi, 24 decembrie, de la ora 17, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul va oficia Slujba Pavecerniței Mari unită cu Litia la Mănăstirea Ortodoxă Bixad , Protopopiatul Oaș, județul Maramureș.

Cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului (Crăciunul), mâine, 25 decembrie, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului, va sluji la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare.

Mâine, 25 decembrie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, va sluji la Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Municipiul Satu Mare.

Luni, 26 decembrie, în A Doua Zi de Crăciun, Preasfințitul Părinte Iustin va sluji la Parohia Ortodoxă „Nașterea Domnului” din Municipiul Satu Mare, cu ocazia sărbătoririi hramului bisericii.

Luni, 26 decembrie, în A Doua Zi de Crăciun, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul va sluji la Catedrala Istorică „Adormirea Maicii Domnului” din Municipiul Baia Mare.

Marți, 27 decembrie, de Sfântul Apostol, întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan – Ocrotitorul Tinerilor din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin va sluji împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare.

Data de 27 decembrie reprezintă o zi de referință în Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, atât din punct de vedere istoric, cât și duhovnicesc.

Astfel, marți, 27 decembrie, în A Treia Zi de Crăciun, se împlinesc 6 ani de la întronizarea Preasfințitului Părinte Iustin, în demnitatea de Episcop al Maramureșului și Sătmarului, eveniment solemn care a avut loc în data de 27 decembrie 2016, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare, în prezența unui numeros sobor de ierarhi, preoți și diaconi din Patriarhia Română.

Sfântul Arhidiacon Ștefan este Ocrotitorul duhovnicesc al tinerilor ortodocși din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, iar în cadrul acestei zile solemne se vor înălța rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu pentru împlinirea a 6 ani de la instalarea Preasfinției Sale ca Întâistătător al Eparhiei.

mg
mg