PROIECT ADMIS. Campus școlar rural, în Maramureș. Vezi unde va fi construit

A fost publicată lista proiectelor admise de către Ministerul Educației în ,,Schema de granturi pentru construcția de campusuri școlare rurale”. Printre acestea se află și un proiect din Maramureș: Dezvoltarea Consorțiului școlar Maramureș Nord, construirea și dotarea Campusului școlar rural Maramureș Nord. Acesta va fi situat în comuna Giulești, informează Ioan Muntean, inspector școlar general adjunct.

Ministerul Educației vine, astfel, în sprijinul zonelor marginalizate, precum și al celor care prezintă declin demografic pentru a contribui la dezvoltarea bazei materiale educaționale, precum și a serviciilor aferente, inclusiv prin construcția de spații pentru activități de tip after-school, săli și terenuri de sport, spații pentru ateliere de practică, laboratoare, spații pentru desfășurarea activităților nonformale, bucătărie și spații de cazare pentru elevi, în funcție de infrastructura educațională necesară.

Granturile vor fi acordate pentru construirea a opt campusuri școlare rurale integrate, fiecare dintre acestea asigurând infrastructura necesară desfășurării actului educațional pentru minimum 300 de elevii din unitățile administrativ-teritoriale limitrofe.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica