PROIECTE. Trei piețe din Baia Mare, pe lista viitoarelor investiții

Primăria municipiului Baia Mare dorește să investească în trei zone importante din oraș: Piața Revoluției, Piața Gării (prin înființarea Centrului intermodal Piața Gării), respectiv Piața Universității (spațiul public definit de limita malurilor râului Săsar, în sud, limita campusului Centrului Universitar Nord Baia Mare, în nord, și limita blocurilor, la est și vest).

În acest sens, în ședința extraordinară a Consiliului Local de marți, 19 martie, proiectele privind documentațiile tehnico-economice au fost aprobate de consilierii locali.

”Proiectele se referă la unele obiective de investiții pe care dorim să le depunem spre finanțare prin diverse mecanisme pe care o să le avem la dispoziție. Practic, vorbim despre cele trei piețe: Piața Revoluției, Piața Universității și Piața Gării. Pentru Piața Revoluției și Piața Universității o să încercăm să depunem pe axa de regenerare urbană, unde avem o sumă prealocată de 32 de milioane de lei și, apoi, vedem, în funcție de gradul de contractare, dacă intrăm cu două obiective de investiții sau rămânem doar cu unul, Piața Revoluției”, a explicat Doru Dăncuș, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica