BAIA MARE. Depozit necontrolat de deșeuri pe strada Motorului. Ce spune Garda de Mediu

Garda de Mediu Maramureș s-a autosesizat în cazul unui depozit necontrolat de deșeuri, situat pe strada Motorului din Baia Mare. Printre altele, aici au fost găsite resturi de materiale de construcții recipienți de vopsele lavabile sau saci cu moloz.
”Urmare a aparitiei in mass-media locală, a unor articole de presă si a unor fotografii privind existența unui amplasament cu depozitări necontrolate de deșeuri situat in Baia Mare, in cadrul unei incinte din zona străzii Motorului, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș s-a autosesizat și a efectuat un control pe amplasament. Din verificarea amplasamentului s-a constata depozitarea necontrolată de deșeuri provenite din construcții si amenajări – recipienti de vopsele lavabile, ambalaje de hârtie-carton, plastic, saci cu molozuri – tencuieli, elemente de tâmplărie, deșeuri de poliestiren, vata minerala de la izolații exterioare, diverse ambalaje din deșeuri municipale toate fiind amestecate si depozitate direct pe sol.
Pentru neconformitățile constatate s-a aplicat amendă contravențională în cuantum de 60.000 lei și s-a impus măsura salubrizării amplasamentului și valorificare/eliminarea deșeurilor cu un operator autorizat”, a declarat Marcela Chindriș, comisar șef al Gărzii de Mediu Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA