PROTEST CASA DE PENSII MARAMUREȘ. ”Nu toți funcționarii au salarii nesimțite”

Angajații Casei Județene de Pensii Maramureș s-au alăturat protestelor organizate la nivel național și cer ca salariile lor să fie la fel ca ale funcționarilor din București. Oamenii spun că au parte de foarte multă muncă, iar când vine vorba de bani, sunt plătiți și cu 3.000 de lei mai puțin față de salariații din cadrul Casei Naționale de Pensii. Legea care ar fi trebuit să elimine această inechitate, nu a fost adoptată.

În Maramureș s-au alăturat protestului în jur de 60 de angajați, inclusiv cei din cadrul Casei Teritoriale de Pensii Sighetul Marmației. Cu toții au ieșit în fața instituției timp de 30 de minute, afișând mesaje ”Fără discriminare în salarizarea funcționarilor publici” sau ”Dorim să ne fie apreciată munca”.

”Am hotărât toți salariații din țară ai Caselor de Pensii adoptarea unei forme de protest, acest lucru fiind motiva de faptul că legea prin care se propunea egalizarea salariilor funcționarilor publici din Casele Județene și teritoriale de Pensii cu cele ale funcționarilor din cadrul Casei Naționale de Pensii nu a fost adoptată în Senat. Urmează să intre în camera Deputaților. deocamdată este în comisiile de muncă, pentru analiză. Noi am dori ca această lege să treacă, deoarece salariile noastre sunt mult mai mici, față de cele ale funcționarilor din Casa Națională de Pensii, precum și față de alți funcționari publici din alte instituții ale statului”, a declarat Daniela Vasile, consilier superior la Compartimentul de Resurse Umane, din cadrul CJP Maramureș.

Activitatea instituției nu a avut de suferit

Angajații au protestat în fața instituției timp de 30 de minute, fără a întrerupe însă activitatea cu publicul. Ghișeele au fost deschise, astfel încât populația să nu fie afectată de acțiunea de protest.

”Nu toți funcționarii au salarii nesimțite. Ale noastre au rămas aceleași de 7 ani de zile, nemaiexistând modificări la aceste salarii, în timp ce funcționari din cadrul ANAF, ai Caselor de Asigurări de Sănătate, Direcțiilor Agricole au obținut majorări salariale, tot în urma protestelor. În condițiile aceste am hotărât și noi să protestăm. Am început cu un protest de o jumătate de oră, dacă solicitările noastre nu vor fi luate în calcul, atunci vom continua cu aceste protest și probabil că se va ajunge și la grevă.

Diferența de salar este între 1.000 și 3000 de lei, în funcție de gradul profesional, este vorba de o diferență foarte mare, înc condițiile înc are este vorba de aceeași muncă. Activitatea instituției nu a fost întreruptă, iar ghișeele au fost deschise”, a mai precizat Daniela Vasile.

 

Ana-Maria HOJDA

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA