PROTEST. PMP a depus un memoriu la Prefectura Maramureș

Partidul Mișcarea Populară reclamă faptul că este ”cel mai hărțuit partid din politica românească”, în condițiile în care, susțin reprezentații partidului, la alegerile legislative din 2020 ar fi obținut un scor de ”4.99%  și un număr de peste 1.600 de contestații valide, dar care nu au fost acceptate de celelalte partide”.

Mai precis, la alegerile din 2020, PMP a obținut 291.485 de voturi, adică 4,93%. Adicîă sub pragul electoral, ceea ce înseamnă că nu a intrat în Parlament. În consecință, nefiind partid parlamentar, și-a pierdut anumite drepturi și privilegii.

Pe acest fond, liderii PMP acuză coaliția aflată la guvernare că ”a modificat legea până au scos PMP din secțiile de votare, condiționând participarea în birourile electorale de tragerea la sorți”.

“PMP, cu doi membri în Parlamentul European și cu structuri politice de reprezentare în administrația publică locală din toate județele României, nu va avea membri în secţiile de votare pentru că Partidul Comasat Român ne îngrădeşte drepturile electorale. Au modificat legea până au scos PMP pe tuşă”, a declarat Todoran Adrian, preşedintele PMP Maramureș.

În acest sens, PMP Filiala Maramureș a depus la Instituţia Prefectului Judeţului Maramures un memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului României cu privire la adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.

GlasulMM
GlasulMM