Radu Trufan, președinte USR Maramureș: ”Baia Mare, 13 cartiere și doar 5 creșe”

Municipiul Baia Mare este împărțit în 13 cartiere. La ora actuală doar 5 dintre acestea se pot lăuda cu o… creșă. Acestea oferă, în prezent, aproximativ 560 de locuri pentru prichindei. În acest an, din datele statistice, în municipiul reședință de județ sunt peste 3.000 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani. Din luna mai începe marea bătălie pentru părinții care nu au în grija cui să își lase micuții. Asta pentru că nici măcar jumătate dintre ei nu vor avea un loc la creșă.

În programul USR privind dezvoltarea municipiului Baia Mare una dintre prioritățile esențiale pentru comunitate este asigurarea accesului facil la educație al copiilor. Având în vedere că an de an este o corvoadă pentru părinți să găsească un loc la creșele din Baia Mare, USR Baia Mare are în vedere implementarea proiectului ”Creșa din cartierul tău”.

”Sunt părinte și știu cât de important este pentru fiecare dintre noi educația copiilor noștri. O prioritate esențială pentru USR, în cadrul programului nostru electoral, este asigurarea accesului la servicii de înaltă calitate pentru familiile din municipiul Baia Mare. Una dintre măsurile concrete pe care le propunem este înființarea a cel puțin o creșă și a unei grădinițe în fiecare cartier. Aceasta va oferi părinților posibilitatea de a beneficia de îngrijire și educație pentru copiii lor fără a fi nevoiți să parcurgă distanțe mari sau să se confrunte cu dificultăți în găsirea unui loc la unitatea de învățământ dorită. Prin această inițiativă ne dorim să contribuim la îmbunătățirea calității timpurii a vieții prichindeilor”, este de părere Radu Trufan, președinte USR Maramureș.

O creșă localizată în cartierul de domiciliu al părinților ar oferi o soluție comodă și practică pentru îngrijirea copiilor. Părinții ar putea să își lase și să își ia copiii de la creșă/grădiniță în drumul lor către și de la serviciu. Automat s-ar evita aglomerația și suprasolicitarea unor singure locații, ceea ce ar putea să ofere o experiență mai plăcută și mai eficientă atât pentru copii, cât și pentru personalul unităților destinate preșcolarilor. Totodată, s-ar crea locuri de muncă pentru tinerii care își doresc să se îndrepte spre o astfel de carieră, dar și persoanelor care se orientează pe piața muncii. Unitățile de învățământ preșcolar ar fi moderne și dotate cu supraveghere video pentru a da o stare suplimentară de liniște părinților și de siguranță prichindeilor. (Advertorial)

GlasulMM
GlasulMM