Radu Trufan, președinte USR Maramureș, candidat Consiliul Local Baia Mare: ”Bike Park, un proiect gândit pentru dezvoltarea unei zone de agrement în Baia Mare”

USR Baia Mare a conturat un program astfel încât orașul să se transforme nu doar pe hârtie, ci în realitate într-un oraș modern și cu adevărat european. Din păcate, prea mult timp municipiul reședință de județ a fost privat de investiții serioase care să rezolve mare parte a problemelor comunității. Pe lângă proiectul ”Creșa din cartierul tău”, echipa USR Baia Mare își dorește să implementeze și un ”Bike Park în zona deluroasă din Baia Mare”.

”Este un pas crucial în promovarea activităților sportive în aer liber și a turismului ecologic în municipiul reședință de județ. Acest proiect ar contribui semnificativ la diversificarea ofertei de agrement și ar atrage un număr mare de vizitatori. Prin dezvoltarea unui Bike Park se va oferi pasionaților de ciclism și sporturilor extreme un mediu adecvat, sigur și bine amenajat pentru practicarea activităților lor preferate. Traseele specifice vor fi concepute împreună cu ONG-urile de profil, cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Baia Mare, astfel încât să ofere atât experiențe plăcute, dar sigure, pentru cicliștii amatori, cât și provocări interesante pentru cei avansați. Se va avea în vedere zonele geografice pentru ca traseele să lege principalele obiective turistice precum Lacul Bodi, Firiza etc.”, a punctat Radu Trufan, președinte USR Maramureș.

Bike Park-ul va stimula economia locală prin crearea de locuri de muncă în sectorul turistic, iar Baia Mare va deveni un punct de referință în regiune pentru iubitorii de ciclism și aventură în aer liber.  Bike Park-ul va fi dotat cu vestiare, spații de depozitare sigure pentru biciclete, sisteme de bike-wash, astfel încât să asigure bikerilor tot confortul pentru a se distra pe cinste. Cu siguranță, nu vor lipsi nici localurile care să ofere doritorilor preparate culinare specifice Maramureșului.

GlasulMM
GlasulMM