RECEA. Demersuri pentru crearea de locuințe destinate profesorilor, în Săsar

Conducerea Primăriei Recea are în vedere construirea unui bloc ANL cu apartamente pentru profesorii din localitatea Săsar. În acest fel se dorește atragerea de dascăli și-n același timp determinarea părinților să-și trimită copiii la școală aici și nu în Baia Mare.

”Spre să fie și consilierii locali de acord, să punem la dispoziție Companiei Naționale de Investiții un teren unde să facem un bloc ANL sau cel puțin 6 construcții modulare, pentru profesorii și dascălii care predau la școala din Săsar. Dacă am rezolva această problemă cu siguranță copiii de aici ar rămâne la școală în localitatea Săsar. De ce facem acum acest lucru? Pentru că acum au fost oportunitățile și sumele de finanțare prin PNRR”, a declarat Pavel Octavian, primarul comunei Recea.

Rețeaua de canalizare trebuie modernizată

Un alt proiect important pentru anul 2024 se referă la reabilitarea rețelei de canalizare, în localitatea Săsar, în condițiile în care sistemul actual nu mai face față. Adese, când sunt precipitații abundente, apar și probleme, spune edilul Pavel Octavian.

”O altă investiție care o avem în vedere în localitatea Săsar, este modernizarea rețelei de canalizare și rețeaua de scurgere a apei pluviale. La ora actuală ne confruntăm cu probleme, în special când sunt ploi abundente, datorită faptului că foarte mulți cetățeni s-au legat cu apele pluviale la rețeaua  de canalizare. Se creează disconfort și totodată nu mai pot face față pompele din stațiile de pompare.

Pe această cale aș face un apel la toți concetățenii noștri în special cei din Lăpușel și Săsar, să nu mai aruncăm în rețeaua de canalizare, respectiv la toalete, șervețele umede, pampers-usri și alte obiecte care nu sunt compatibile cu rețeaua a de canalizare”, a concluzionat, primarul comunei Recea.

 

Ana-Maria HOJDA

(P)

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA