RECOMANDĂRI. Cum alegem cozonacii ”ideali” pentru masa de Paști

Reprezentanții ANPC au venit în întâmpinarea consumatorilor cu o serie de recomandări privind alegerea cozonacilor pentru masa de Paști. Este neapărat ca produsele de patiserie preambalate să aibă pe etichetă lista ingredientelor alergene, precum și prezența anumitor premixuri, în compoziție, sau a unor ingrediente care le înlocuiesc pe cele clasice.

La comercializarea produselor de patiserie (cozonaci, checuri etc.)
* În primul rând, achiziționarea produselor se va face numai din locuri autorizate, unde spațiile de comercializare trebuie să fie în permanență curate și bine întreținute;
* Personalul care comercializează produse de patiserie trebuie să poarte echipament de protecție sanitară, respectiv halat de protecție și bonetă, iar manipularea produselor să se facă cu mâinile acoperite de mănuși curate sau de unică folosință;
* Produsele de patiserie neambalate se vor vinde din recipiente curate, la adăpost de praf și de insecte, fiind servite numai cu ustensile speciale. Este interzis a se permite consumatorilor să aleagă produsele cu mâna;
* Produsele de patiserie trebuie să aibă menționate pe etichetă, obligatoriu, lista ingredientelor alergene, precum și prezența anumitor premixuri, în compoziție, sau a unor ingrediente care le înlocuiesc pe cele clasice;
* Pentru produsele de patiserie preambalate, data durabilității minimale este stabilită de producător și se va inscripționa pe etichetă/ambalaj.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA