SAMBO. Alexandra Rus (CSM Baia Mare), locul 3 la Campionatul Mondial de tineret

În perioada 5-8 octombrie, în Kirgystan – Bishkek, s-a desfășurat Campionatul Mondial de Sambo la tineret și juniori, competiție la care au participat 335 de sportivi din 28 de țări.

Din delegația României au făcut parte și surorile Rus,  Anamaria (65 kg) și Alexandra (72 kg). Anul trecut Anamaria reușea să cucerească argintul la mondialul de juniori 2, dar de data aceasta Alexandra a reușit să obțină bronzul la o categorie de vârstă superioară, ele fiind încă la vârsta juniori 2.

„Pregătirea pentru aceste mondiale a fost cea mai dificilă, amândouă fiind accidentate, Alexandra entorsă la glezna dreapta până înainte cu 2 săptămâni iar Anamaria incertă până în ultimul moment,de fapt a mers nerefăcută complet, o tăietură la degetul mic de la piciorul drept.

A fost un an bun pentru ele, în aprilie au cucerit câte 2 medalii de bronz la europenele de cadeți și tineret fiecare, în mai la europenele școlare au obținut aur și argint, nu se putea încheia mai frumos decât cu o medalie la mondiale”, informează site-ul oficial al clubului CSM Baia Mare.

cm
cm