SENATORUL Niculescu-Țâgârlaș solicită extinderea dreptului de a fi utilizate mașini cu girofar

Printr-un proiect de lege, liberalul Cristian Niculescu Țăgârlaș cere extinderea dreptului de a folosi maşini cu girofar şi pentru alte servicii. Potrivit proiectului de lege, depus în procedură de urgență de șeful Comisiei juridice din Senat, liberalul Cristian Niculescu Țăgârlaș, Serviciul de Informații Externe (SIE) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) vor avea dreptul să utilizeze mașini cu girofar pentru acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență.

De dreptul de a folosi girofar cu lumina albastră beneficiază în prezent doar autovehiculele poliției, jandarmeriei, poliției de frontieră, Autorității Vamale Române, ANAF, ambulanțele sau maşinile de medicină legală, maşinile protecției civile, Salvamont și Salvaspeo, MApN, unităților speciale ale SRI și SPP, Administrației Penitenciarelor procurorilor din Ministerul Public.

„În consecință, pot exista situații în care este necesară transmiterea în regim de urgență a unor informații clasificate către beneficiarii legali sau transportarea urgentă a valizei diplomatice până la momentul în care ajunge să depășească granițele țării”, se arată în expunerea de motive a liberalului Cristian Niculescu Țăgârlaș.

GlasulMM
GlasulMM