SCANDAL. Marile case de modă se inspiră din portul tradițional românesc

Asociația La blouse roumaine cere gigantului din industria modei Loius Vuitton să scoată din colecție bluza, dar și alte articole care conțin elemente din designul tradițional românesc, până la obținerea din partea comunităților a acordului de a-l folosi și menționarea sursei de inspirație, scrie jurnalistul Florin Negruțiu, pe contul său de LinkdIn.

La rândul ei, Raluca Ion, de la Republica.ro, afirmă: Casa de modă Louis Vuitton a inclus în noua colecție, “LV by the Pool” 2024, o bluză care seamănă izbitor cu o ie din Mărginimea Sibiului, fără a face referire la vreo sursă de inspirație.

„Această bluză vaporoasă scoate în evidență o siluetă romantică cu detalii grafice pentru un aspect proaspăt, boem. Este confecționată din in, prezintă o croială amplă, iar mânecile balon și decolteul sunt accentuate cu inserții contrastante din dantelă. Talia și manșetele sunt elastice pentru a sublinia volumul, în timp ce legăturile largi din piele adaugă dimensiune în partea din față”, se arată în descrierea produsului.

(Credit foto: Instagram Louis Vuitton)

GlasulMM
GlasulMM